Image

Araç sahipleri gelecekte maruz kalacakları muhtemel tehditleri dikkate alarak araçlarında bulunmasını istedikleri zırhın koruma seviyesini ayrıntılı bir şekilde değerlendirmeli ve zırhın hangi seviye silah gruplarına karşı koruma sağlaması gerektiğine karar vermelidir.

 

Zırh seviyesi üçe ayrılıyor. İlk kategori hafif silahlara dayalı B-4. İkinci kategori B-6 ise C-4 tipi patlayıcıdan uzun mesafeli silahlara kadar etkili koruma sağlıyor. B-7 standardı ise en yüksek seviyedir.

resim
Zırh Kategorileri

Tehdit değerlendirmesinin yanlış yapılması aracın gereksiz şekilde ağır zırhla üretilmesine ve maliyetin artmasına veya yüksek tehdit seviyesine karşı korumanın düşük olmasına neden olacaktır.
Bu nedenle araç zırhlanması sürecinde öncelikli olarak doğru bir tehdit seviyesi belirlenmeli ve buna uygun şekilde araç zırhlama işlemi yapılmalıdır.

 

Zırhlama yapılacak araçlara aynı anda vip dizayn uygulaması yapılacak ise araç içi tasarım, konfor ve teknoloji ihtiyaç değerlendirmeleri yapılarak vip dizayn ile zırhlama sürecinin birlikte yürütülmesi sağlanmalıdır. Aksi takdirde önceden zırhlanmış araçlara sonradan vip dizayn uygulanması ekstra işçilik gerektirecek ve doğal olarak araç sahibine gereksiz bir maliyet oluşmasına neden olacaktır.

 

Bu nedenle araç zırhı yaptırmak isteyenlere tavsiyemiz tehdit değerlendirmesini doğru bir şekilde yaparak , vip tasarımı ile araç zırhlanmasını aynı anda ve bu sektörde tecrübeli olan firmalara yaptırmalarıdır.

 

Umuyoruz ki zırha ihtiyacınız olmaz ancak ihtiyaç duyduğunuzda da sizi ve değer verdiklerinizi tehditlerden koruyacak nitelikte olması için, zırhlama konusunda yeterli ehliyete sahip olmayanlara araçlarınızı teslim etmeyiniz.